Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Perscentrum

In het perscentrum vindt u de persberichten en publicaties van Forbo Flooring. Voor het overzicht van alle berichten, klikt u op Archief - Persberichten. Mocht u vragen hebben of informatie willen aanvragen dan kunt u klikken op Contact.

Hieronder onze meest recente persberichten:


Forbo doet mee aan Earth Hour

Forbo doet mee aan Earth Hour

Forbo Flooring doet zaterdag 25 maart aanstaande voor de vierde keer in successie mee aan Earth Hour en doet het licht in al haar fabrieken om 20.30 uur voor een uur uit. Volgens directeur operations Jelle van der Zwaan sluit Earth Hour prima aan bij Forbo’s nieuwe duurzame programma ‘Committed to the Health of One’. Van der Zwaan : ‘Hiermee maken we de gezondheid van het individu tot speerpunt in ons beleid, research, producten en diensten.’

Forbo staat voor duurzaamheid, aldus de directeur. ‘Dat komt tot uiting in het groene karakter van onze producten, processen en handelingen van alledag. Wij zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid ons hierin continu te blijven verbeteren en hier aandacht voor te blijven vragen.’


Earth Hour is wereldwijd de grootste en snelst groeiende beweging die aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van de aarde. Door een uur het licht uit te doen, geef je samen met miljoenen anderen het signaal af dat jij ook een leefbare aarde wilt doorgeven. Earth Hour is een bewustwordingsactie voor een beter milieu van het Wereld Natuur Fonds (WNF) waaraan naast burgers ook vele gemeenten en bedrijven meedoen. Lees meer over Earth Hour

Nieuwe Cocoa collectie benadrukt duurzame karakter Marmoleum

Forbo gebruikt restproduct cacao-industrie als high-lights voor Marmoleum Cocoa

Forbo Flooring introduceert begin april Marmoleum Cocoa, een collectie die het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt. Aan Marmoleum - gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten - zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit restproduct van de cacao-industrie (die net als Forbo al meer dan 100 jaar in de Zaanstreek huist) geeft high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni- uitstraling van de collectie. De vloer wordt daarnaast volledig CO₂-neutraal geproduceerd.

‘De Marmoleum-fabriek staat in een gebied waarin veel cacao wordt verwerkt, wat ons heeft geïnspireerd voor onze nieuwe Cocoa collectie, onderdeel van de grotere Marmoleum Solid collectie’, vertelt Piet Looijen, Product Line Manager Linoleum bij Forbo Flooring. ‘De harde cacaoboonschillen - de reststoffen die vrijkomen bij de cacaoproductie - worden door ons verzameld en fijngemalen, waarna ze in het effen Marmoleum worden ingestrooid. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder, subtiel effect, maar is ook heel duurzaam.’

Hoewel Marmoleum Solid Cocoa pas vanaf april verkrijgbaar is, kan de collectie volgens Looijen nu al rekenen op grote belangstelling van bijvoorbeeld architecten, die met Cocoa een eigentijds interieur kunnen realiseren. ‘Met alle voordelen van Marmoleum, dat volledig wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en een zeer lage emissiewaarde kent. De vloeren zijn vriendelijk voor de mens, milieubewust, en gemakkelijk en schoonmaakmiddelarm of -vrij te reinigen. De vloer is bovendien ijzersterk en gaat meer dan 20 jaar mee.’

Naast Cocoa bestaat de Marmoleum Solid collectie uit de kleurcollecties Concrete, Walton en Piano, waarmee iedere interieurwens kan worden ingevuld. De nieuwe Solid Collectie is ontworpen door Forbo’s eigen designstudio in Assendelft. Daar wordt de collectie ook geproduceerd. Voor veel meer informatie zie……

Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60% leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.

Forbo levert jute voor Zero Waste lab Amsterdam

Bonnie Joosten van stichting De Gezonde Stad: "Voor het Zero Waste Lab in de Dapperbuurt werken we nauw samen met bewoners en winkeliers en stadsdeel Oost. Ook afvalverwerkingsbedrijf Icova, woningcorporatie Ymere en Cities Foundation zijn partners van het project. Samen met de Regenboog Groep hebben we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt getraind tot grondstoffen expert."

Jute zak
Bonnie: "Bewoners krijgen jute zakken om plastic, textiel en papier te scheiden. Het jute is restmateriaal van vloerenbedrijf Forbo. Bewoners kunnen de jute zak met gescheiden afval inleveren in het Zero Waste Lab op Dapperplein 84. In ruil ontvang je een muntje voor korting bij een van de cafe's, winkeliers en op de markt. Straks kun je in het lab zien wat er met het afval gebeurt.

Kans
Stanley de Leeuw van de Leeuw Schoenmakers doet mee aan Zero Waste Lab: "Als iemand iets leuks bedenkt, dan moet je dat altijd een kans geven. Zorgen voor het milieu is altijd goed, daar kan weinig aan fout gaan. Ik hoop dat het gaat lopen!"

Samenwerking
Bonnie is erg te spreken over de samenwerking met het stadsdeel: "Het gebiedsteam Oud-Oost was enthousiast en bracht een enorm netwerk mee." Wijk-beheerder Herman van Ymere is een drijvende kracht. Bonne: "Je heb mensen nodig die met hun voeten in de klei staan."

Jutepluis, een nieuwe uitdaging voor Frederike Top

Jan 2017 - Jutepluis als stof

Ontwerpster Frederike Top heeft een stof gemaakt uit jutepluis dat een product is dat overblijft bij de productie van de rug van Marmoleum en Bulletin Board. Zie de foto's in de bijlage. Het gaat om het enige materiaal dat niet kan worden gerecycled of teruggevoerd in het productieproces van Marmoleum.

Een kolfje naar de hand van Frederike die het een uitdaging vindt om nieuwe toepassingen te vinden voor deze schijnbare nutteloze materialen. Daarbij heeft ze gepoogd zo min mogelijk additieven als mogelijk toe te voegen. Uiteindelijk merkte ze dat als je het materiaal samengedrukt het transformeert in een weefselachtige stof die solide en stevig genoeg is om 3D-patronen te maken.

Het resultaat is een verzameling van halffabrikaten die kunnen worden gebruikt als akoestische panelen of zachte bekleding van interieurproducten.

Jutepluis