Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum Modular Ontwerpwedstrijd


Het winnende ontwerp in de Marmoleum Modular Ontwerpwedstrijd die we in het voorjaar uitschreven is gemaakt door Maarten Ponjée.
Maarten Ponjée is docent aan een MBO-school en patroonontwerper en ontwierp een speelse vloer met Space Invaders motief. De vloer wordt opgenomen in de officiële Marmoleum Modular collectie. In totaal stuurden maar liefst zeventig deelnemers een vloerontwerp in.

Ontwerpwedstrijd2015
Ontwerpwedstrijd 2015 - 2

Volgens de jury onder leiding van voorzitter en ontwerper Edward van Vliet nodigt dit eigenzinnige ontwerp met humor anderen uit om ook te spelen met deze nieuwe modulaire vloer. Daarnaast speelde augmented reality een belangrijke rol in het winnende design dat was toegesneden op de zorg. Middels de plaatjes op de vloer en met hun smartphone zouden kinderen, maar ook volwassenen makkelijker hun weg kunnen vinden in de hectiek van grote ziekenhuizen. Nog wel toekomstmuziek, maar dat deed niets af aan de sprankeling van het ontwerp. De uitreiking vond 15 september plaats in de NLstudio’s, waar ook de nummers twee tot en met vijf in het zonnetje gezet werden.

Fotografie: Floor Knapen
Geinspireerd? Bekijk dan hier de collectie

De 5 genomineerden

 • PLAY

  Ontwerp "Play"

 • Ontwerpwedstrijd 2015 Gradient

  Ontwerp "Gradient"

 • Ontwerpwedstrijd 2015 Delfts Blauw

  Ontwerp "Delfts Blauw"

 • Ontwerpwedstrijd 2015 Schaduw

  Ontwerp "Schaduw"

 • Ontwerpwedstrijd 2015 Roos

  Ontwerp "De Tulp"

 • Jury Rapport Ontwerpwedstrijd 2015

  Jury rapport