Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

sarlon
complete step

A Sarlon Complete Step egy akusztikus PVC padlózat, amely kimondottan lépcsők burkolására lett tervezve.

A habhátoldalas kivitelnek köszönhetően a Sarlon Complete Step 17 dB-es lépéshang csillapítást biztosít. A lépcsőfok élvédője, integrálva ezzel a struktúrával, jól látható más színnel van megkülönböztetve. A kollekció 13 színt tartalmaz, passzolva más Sarlon akusztikus kollekciókhoz.

Products

Sarlon Complete Step

Kollekció

Halkabban

A zaj tulajdonképpen egy ártalom, amely káros hatással lehet az emberi szervezetre és okozhat pl. alvászavart, stresszt, fejfájást, memória vesztést, agresszivitást és tanulási nehézségeket. Valójában, a harc a zaj ellen közegészségügyi kérdés, csakúgy mint környezetünknek komfortossága és csendessége. Ezért nagyon lényeges az akusztikus hatás, amikor új épületet tervezünk vagy renoválunk egy már meglévőt.

Az iskolákban a megfelelő akusztikus hatás csendes atmoszférát teremt (főleg, ha a gyermekek a folyósón szaladgálnak), mely elősegíti a tanulást. Az irodákban csökkenti a stresszt. Kórházakban és idősek otthonában pedig a békésebb környezet elősegíti a javulást.

A zaj csökkentésére a legmegfelelőbb út a zajforrás megszüntetése. Ezért is kulcsfontosságú az akusztikus padlózat a különböző épületekben.

A Forbo Flooring egy igazi specialista az akusztikus termékek tekintetében. Több, mint 32 év tapasztalatával rendelkezik és olyan specifikus ipari tudással, melynek köszönhetően egy kiváló minőségű akusztikus padlózatot hozott létre szinte bármely környezetbe:

• Compact acoustic Sarlon 15dB
• Compact acoustic Sarlon 17dB
• Comfort acoustic Sarlon 19dB.

Minden termékünknél két kulcsfontosságú kritérium lett figyelembe véve:
• zajcsökkentő hatás
• maradó benyomódás.

Sarlon Acoustic

Technikai tájékoztató

Letölthető dokumentumok

A Forbo széleskörű promóciós és technikai dokumentációval rendelkezik minden termékére vonatkozóan. A dokumentumok a termék kereső oldalán találhatóak és letölthetőek: DOWNLOAD CENTER

Vagy közvetlenül a Sarlon Acoustic technikai tájékoztatójának eléréséhez klikkeljen az alábbi ikonra:
Sarlon Acoustic Technical Specifications

Sarlon Acoustic vinyl technical specifications

Brosúra

Brosúra

Amennyiben többet szeretne megtudni a Sarlon Acoustic termékünkről, kérem töltse le brosúránkat:
Acoustic Vinyl Brochure

Sarlon Acoustic

LRV & NCS kódok

LRV & NCS kódok

Töltse le innen a Light Reflection (LRV) és a NCS szín kódokat a Sarlon Acoustic padlózaokthoz

LRV
Az építészetben, a Light Reflectance Value (LRV)=Visszatükröződési Érték, a látható és használható fény százalékos mérése, mely visszatükröződik a felületről megvilágításkor. A LRV-t érdemes figyelembe venni szín választáskor. Egy szín hozzávetőleges LRV értéke mutatja a fény láthatóságát, melyet a szín visszatükröz. A fekete fényvisszaverődési értéke 0% és elnyeli az összes fényt. A fehér szín fényvisszaverődési értéke 100%, így az épületeket világosan és hűvösen tartja. Ezek az értékek összeköthetőek a villanyáram használatának mértékével, ahol a világosabb színeknek kevesebb világításra van szükségük, ami egy direkt megtakarítás a környezetnek. Minden Forbo termék hordoz egy fényvisszaverődési értéket, mely megtalálható a kollekciót tartalmazó oldalon a termék leírásában.

NCS
A NCS szín kódolás leírja bármely anyag pontos színét. A numerikus szín kódokkal, az ún. NCS Jelzésrendszerrel úgymint pl. NCS S 1080-Y70R, bármely szín precízen definiálható. A NCS 1950 szabványosított színt definiál és minden tizedik színe a színtérnek reprezentálja az egész színteret. Minden jelölőszín minta vizuálisan ugyanaz bármelyik másik színmintához képest ugyanazon jelzésrendszeren belül akár egy szabványosított, akár az 1950 szín valamelyikéről van szó. Így könnyebben találhat megfelelő színű padlózatot a környezetben lévő más elemek szín tónusaihoz.

A NCS kódok tovább lettek fejlesztve azért, hogy azonosíhatóak legyenek a szín értékek, azaz azok intenzitása és árnyalata. A NCS mérési rendszer használatával a színek és a szín csoportok azonosíthatóak és passzinthatóak. Így a szín koordináták különböző aspektusai determintálhatóak. Minden Forbo termék hordoz egy NCS kódot, mely a kollekció oldalain található.

LRV & NCS

Installáció

Project vinyl installation instructions

Tisztítás & karbantartás

Tisztítás & karbantartás

A Forbo Acoustic kollekció termékeinek könnyű a tisztítása és karbantartása, melynek instrukciói innen tölthetőek le:
Sarlon Floorcare method

Floorcare method Sarlon

A csend sikere

A csend sikere

A Forbo akusztikus PVC kollekciói aszerint lettek fejlesztve és tesztelve, hogy maximálisan megfeleljenek a zajcsökkentő hatásnak, még a kiemelten nagy forgalmú kereskedelmi helyiségekben is. A Forbo akusztikus PVC-i hozzájárulnak a zajcsökkentéshez a különböző épületekben, melynek eredménye egy sokkal komfortosabb környezet.

Zajcsökkentő hatás
Egy szobában létrejövő zaj hatás továbbítódik a padlózaton keresztül az alatta lévő szobákba. Ahhoz, hogy a padlózat zajcsökkentő hatása mérhető legyen, egy kalapács géppel generálnak zajt közvetlenül a beton lemezekbe egy zajkibocsátó szobába és a zajszintet (S1) rögzítik az alatta lévő helyiségben. Ezután a padlózatot ráfektetik a beton lemezre és ugyanazt a zaj hatást keltik rajta, majd ezt az új zaj hatást (S2) is rögzítik.

A zajcsökkentő hatás (EN ISO 717-2) a két mérés különbsége, decibelben mérve. A Forbo akusztikus PVC kollekcióinak zajcsökkentő hatása 15 és 19 dB között van.

Sarlon Acoustic Nuance