Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Luxus Vinyl Modulok

Allura Premium

Az Allura Premium kollekció a Forbonak egy olyan kiadása, mely 6 kifinomult dizájnt mutat be a természetes trendek által inspirálva limitált színválasztékban, illetve kiemeli jellegzetességeit, azaz az: anyagi kifejeződést.

Az Allura Premium egy meglepően különleges fa, kő valamint a bivaly szarv színeivel megalkotott innovatív kollekció. Az Allura Premium 0.7 mm-es koptató réteggel rendelkeyik és különböző modul méretekben érhető el.

Allura Premium
  • s62339
    Allura Premium

    Allura Premium

    Allura Premium offers a surprising collection of woods, stones and a buffalo horn, all of which have been created through innovative design processes that result in a superior collection of Luxury Vinyl Tiles.

Technikai tájékoztató

Technikai tájékoztató

A Forbo számos promóciós és technikai dokumentummal rendelkezik minden termékét illetően. A dokumentumok elérhetőek a termék választás oldalon, ahonnan a kiválasztott technikai tájékoztatók letölthetők.

Az Allura technikai táblázata az alábbi linkre kattintva tölthető le:
Allura LVT 0.7/0.55 Technical Specifications

Allura Technical Specification

Kollekció

A természet által tervezve

Az Allura Premium LVT kollekció egy igazi unikum. Ennél különlegesebb dizájnt még nem láthattunk a LVT kollekciókon belül, mely tartalmaz XL modul méretet is: 128x50 cm, ami még különlegesebbé varázsolja padlózatát.

Minden mintázat egyedülálló és meg van a saját története.

Solid oak
A "solid oak" moduloknak intenzív hatású a megjelenése erős koptatóréteggel kiemelve, egy mély és hangsúlyos dombornyomott kivitelben. A matt felület finoman visszatükrözi a fényt ezzel is növelve a mintázat vonzerejét.

Raw edge
A legnyersebb fa forma. Ez a speciális dizájn kombinálja a horizontális és vertikális dombornyomást, amely visszatükrözi a fa természetes erezetét. Egy robosztus dizájn, mely megmutatja az időtálló kopásnyomokat is.

Plywood
Amikor egy átlagos furnért fűrészelnek, kezelnek, színeznek és lakkoznak, a fa felületének mintázatai elegáns módon életre kelnek. A modul forma kis mértékben a furnér mintázatát másolja megalkotva így egy modern és praktikus padlózatot.

Shadow
Egy meglepően gradiens mintázat, a világostól a sötét színekig minden modul teljes hosszán, a Shadow képes egy drámai és atmoszférikus belső környezet megteremtésére. A széles mintázat ismétlődésének és a nagy modul méretnek köszönhetően, minden modul különböző mintázatú. A dombornyomás pedig életre kelti ezt a feltűnő padlózatot.

Traces of time
A tompított oxidált fém hatás illetve a hideg és meleg tónusok különösen jól mutatnak monumentális keresekedelmi helyiségekben. Az 1m x 1m-es formátumok semleges alapot adnak, amiből tiszta és egyszerű vonalak körvonalazódnak.

Buffalo
A finom, mégis emlékezetes hatást a mintázat isméltődésével és egy harmonikus, természetes színekből álló paletta kombinálásával alkottuk meg . Akár együtt akár külön-külön, a Real és White Buffalo egy igazán különleges látványt nyújt választott környezetében.

Allura Premium

Installáció

Könnyű installálás & karbantartás

Aljzat előkészítése
Egy rugalmas Forbo padlózat installálása mindig az aljzat előkészítésével kezdődik, melynek száraznak, szilárdnak és simának kell lennie. A Forbo Europlan egy tökéletes önterülő kiegyenlítő anyag. A Forbo Quickfit egy gyors alternatíva az aljzati rendszerekhez, különösen azokba a helyiségekbe ajánlott, ahol a zajcsökkentés kötelező.

Ragasztás
A tökéletesen installált padlózat tökéletes ragasztást követel. A Forbo Eurostar/Eurosafe szériáján belül, kiváló minőségű ragasztók találhatóak minden típusra és igényre.

Karcolás és vágás
A jó kezdet különbséget tesz: szenteljen külön figyelmet az első lap lefektetésére! Egy professzionális installációs eszköztár hozzájárul a tökéletes eredményhez.

Ragasztás
Tartsuk be a ragasztó nyitott idejét, ahogy a gyártó megadja. Ezután fektessük a PVC lapot a ragasztóágyba, dörzsöljük át a lapot középtől kifelé, hogy a levegőt kiszorítsuk. Ha az utasításban szerepel, hengereljük át a burkolatot, először a lap szélességében, aztán hosszában. Rögtönt távolítsunk el minden ragasztó maradékot. Installálást követően bizonyosodjunk meg arról, hogy a helyiség megfelelően szellőztetett, hogy a ragasztó megfelelően száradjon. Lehetőleg ne használja vagy terhelje a frissen fektetett padlózatot amíg a ragasztás teljesen meg nem száradt, ami normál körülmények között kb. 2 nap.

Hegesztés
Miután a ragasztó teljesen megkötött, ami kb. egy nap, a Forbo vinyl padlózatai hegeszthetőek funkcionális, dekoratív és higiéniai célokból. A Vinylweld elérhető világos színekben, amelyek tökéletesn passzolnak a kollekcióhoz.

Marjuk ki a fugákat a burkolat kb. 2/3 mélységéig, 3,5 mm szélességben. Használjunk egy hőlevegős hegesztő berendezést, keskeny fúvókával. Állítsuk be a hőmérsékletet kb. 300 °C fokra és hegesszünk kb. 2 m/perc sebességgel. Amíg a hegesztőzsinór még kézmeleg, toljuk le a felesleget egy holdkés és szán segítségével. Amikor az anyag teljesen kihűlt, toljuk a varratot síkba, a holdkést szán nélkül használva.

Befejezés
A professzinális eredmény eléréséhez szegélyléccel, lépcsőéllel és áthidaló profilokkal fejezhetjük be a padlózat installálását.

Allura Installation

Fenntartható & Tartós

Fenntartható & Tartós

A Forbo Allura üvegfátyol hordozóra felépített, összetett rétegrend: újrahasznosított anyagot tartalmazó, hengerelt hátoldalú, mely tökéletes fogadó felületül szolgál a tervezőink által alkotott, élethű, dombornyomású dekorációs rétegnek. A nyomtatás vizes bázisú festékekkel történik. A koptató réteget azokkal az anyagokkal képezzük, amelyek a közületi viniy burkolatainknál már több mint egy évtizede jól vizsgáznak.

A Forbo Allura kollekcióját ultramodern európai gyártósoron gyártjuk, melynek eredményeként kiváló minőségű termék készül, kivételesen jó méret stabilitással. A gyártás zöld energiával történik és ezzel együtt a 100%-os újrahasznosítási lehetőség a legfenntarthatóbb választásnak bizonyul.

Az Allura kollekciók gyártásánál a legmagasabb környezetvédelmi előírások vannak szem előtt tartva, így ftalátmentesek. Az Allura is tartalmaz újrahasznosított anyagokat, melyek a hátlapok gyártásához szükségesek. Az Allura gyártásához csak Allura hulladékanyagot használunk, így biztosan tudjuk garantálni azok ftalátmentességét is.

Allura Premium