Sélectionnez votre pays

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Conti House Leibniz University

  • Conti Haus Hannover
  • Conti Haus Hannover

With its glass-block walls, geometrically patterned linoleum floors in anthracite, white and red, and curved, sweeping staircase, the entrance to the former headquarters of Continental AG exudes the charm of the fifties. At its inauguration in 1953 it was the tallest and most modern office block in Germany. The renovation has successfully preserved and restored many period features. A good example is the reconstructed floor in the foyer, with linoleum in the original marquetry-like geometrical pattern.

Nom du projet "Conti" House, Hannover
Applicateur Arbo Fußboden GmbH, Hannover
Entrepreneur (bâtiment) de Référence Staatliches Baumanagement, Hannover
Architecte Woelk & Wilkens Architekten BDA, Hannover
Lieu Hannover, Germania

Documents

  • Document